მთავარი » სხვადასხვა
კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 638 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 24/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 717 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 23/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 764 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 23/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 592 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 23/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 681 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 21/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 726 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 17/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 643 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 17/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 731 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 17/02/2012 | კომენტარი (0)

ჩურჩხელა, ჯანჯუხა — ქართული ტკბილეული, ნიგვზის ან თხილის ნატეხები, ამოვლებული თათარაში (ყურძნის წვენისგან დამზადებული ტკბილი ფაფა). საქართველოში ფართოდაა გავრცელებული. განსაკუთრებით გამოიყენება საახლაწლო და სხვა სადღესასწაულო დღეებში.

ჩურჩხლის მომზადების რამდენიმე წესი არსებობს. აღმოსავლეთ საქართველოში თათარას ხორბლის ფქვილს ურევენ კონსისტენციის მისაღებად და მასში თოკზე აცმულ ნიგოზს (ან ჩირს) ავლებენ. დასავლეთ საქართველოში სიმინდის ფქვილსა და თხილს იყენებენ, ხოლო თათარას ფელამუშს უწოდებენ.
კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 771 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 17/02/2012 | კომენტარი (0)

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 619 | დაამატა: beso2 | თარიღი: 17/02/2012 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 37 38 »